 Grupa „Smerfy” od początku marca realizowała tematykę „Mali odkrywcy- projekt mleko”. Na zakończenie, czyli 12 marca postanowiliśmy zrobić koktajl. Przed przystąpieniem do pracy dzieci zapoznały się z urządzeniem do robienia koktajlu – blenderem oraz jego działaniem. Chętne przedszkolaki samodzielnie pokroiły gruszki, pamiętając o zasadach higieny i bezpieczeństwa. Inni mieszali już zmiksowane gruszki z jogurtem naturalnym i odrobiną mleka. Na koniec czekała wszystkich degustacja. „Smerfy” dzieliły się wrażeniami smakowymi i prawie wszyscy prosiły o dokładkę.
      Grupa „Smerfy” od początku marca realizowała tematykę „Mali odkrywcy- projekt mleko”. Na zakończenie, czyli 12 marca postanowiliśmy zrobić koktajl. Przed przystąpieniem do pracy dzieci zapoznały się z urządzeniem do robienia koktajlu – blenderem oraz jego działaniem. Chętne przedszkolaki samodzielnie pokroiły gruszki, pamiętając o zasadach higieny i bezpieczeństwa. Inni mieszali już zmiksowane gruszki z jogurtem naturalnym i odrobiną mleka. Na koniec czekała wszystkich degustacja. „Smerfy” dzieliły się wrażeniami smakowymi i prawie wszyscy prosiły o dokładkę.Smaczny i zdrowy koktajl o krowy
- 
					Opublikowano: czwartek, 18.03.2021
- Autor: p. M. Wojtoń
- 
						Odsłon: 890
 Grupa „Smerfy” od początku marca realizowała tematykę „Mali odkrywcy- projekt mleko”. Na zakończenie, czyli 12 marca postanowiliśmy zrobić koktajl. Przed przystąpieniem do pracy dzieci zapoznały się z urządzeniem do robienia koktajlu – blenderem oraz jego działaniem. Chętne przedszkolaki samodzielnie pokroiły gruszki, pamiętając o zasadach higieny i bezpieczeństwa. Inni mieszali już zmiksowane gruszki z jogurtem naturalnym i odrobiną mleka. Na koniec czekała wszystkich degustacja. „Smerfy” dzieliły się wrażeniami smakowymi i prawie wszyscy prosiły o dokładkę.
      Grupa „Smerfy” od początku marca realizowała tematykę „Mali odkrywcy- projekt mleko”. Na zakończenie, czyli 12 marca postanowiliśmy zrobić koktajl. Przed przystąpieniem do pracy dzieci zapoznały się z urządzeniem do robienia koktajlu – blenderem oraz jego działaniem. Chętne przedszkolaki samodzielnie pokroiły gruszki, pamiętając o zasadach higieny i bezpieczeństwa. Inni mieszali już zmiksowane gruszki z jogurtem naturalnym i odrobiną mleka. Na koniec czekała wszystkich degustacja. „Smerfy” dzieliły się wrażeniami smakowymi i prawie wszyscy prosiły o dokładkę.


 
                              


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
